CASA SB
Arquitecte:
Xavier Esparó Enrique
Emplaçament:
Sant Sadurní d’Anoia
Projecte:

Es tracta del projecte d’una Casa unifamiliar aïllada situada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. La casa es genera a través de dues “barres” connectades per un espai central pel qual s’accedeix a la casa després de travessar uns porxos dins d’un pati que marca clarament la transició d’interior a exterior.
La primera “barra” orientada SUD-NORD dona façana a carrer i en ella s’ubica la zona de dia. Es tracta d’un espai diàfan cuina-sala d’estar que convina materials industrials i tradicionals. En la segona “barra” de la casa, que segueix la mateixa orientació, hi trobem la zona de nit que conté varis dormitoris i banys.

A nivell de control solar de les diverses orientacions, s’han projectat porxos a Sud, s’han minimitzat les obertures a Nord i Oest per tal d’evitar excessives pèrdues i guanys, i s’ha potenciat la façana est ubicant-hi els dormitoris. La classificació energètica de la CASA SB en fase de projecte és d’una “A”.

Un dels espais a destacar és el pati de sauló orientat a SUD-EST i situat entre el gran porxo i la façana del dormitori suite. Aquest espai dona privadesa i la sensació d’estar recullit respecte el carrer i veïns.

El material diferencial de la façana de la casa és la pedra de taco que convina amb un arrebossat fi de color blanc potenciant-la.

 

IMATGES OBRA

Properament

IMATGES RESULTAT

Properament