CASA GP
Arquitecte:
Xavier Esparó Enrique
Emplaçament:
Gelida
Projecte:

Al nucli antic de Gelida es planteja l’ampliació d’una antiga casa entre mitgeres. La casa existent constava de planta baixa, planta primera i mitja planta soterrada amb accés a un pati interior situat una planta per sota del carrer Major.

La voluntat principal del client era guanyar superfície d’habitatge. Per a nosaltres el repte principal d’aquest projecte era solucionar el diàleg entre els materials moders a introduir en la reforma i els materials existents en l’edifici amb molt de valor arquitectònic. Aquesta fusió d’estils arquitectònics permet que mosaics hidràulics i parets de pedra de l’antic casal dialoguin amb una estructura de forjat col·laborant vista i grans obertures de vidre. La nova façana del pati d’illa es projecta com una contraposició a la façana del Carrer Major. Per tant si la façana del carrer Major segueix uns patrons clàssics amb façanes gruixudes amb eixos de finestra verticals, la nova façana es tracta com una façana lleugera d’alumini i amb el màxim vidre. A més a més l’entorn privilegiat de la façana interior dona vista a un pati d’illa i com a fons la façana del Col·legi i convent de Nostra Senyora de Montserrat, obra amb elements historicistes i eclèctics protegida com a bé Cultural d’Interès Local.

Pel que fa a distribució a la planta baixa a nivell del Carrer Major es situa la zona de dia amb una cuina, menjador i sala d’estar en un únic espai, i a través del passadís trobem un bany i una petita habitació. Des de la planta baixa podem accedir a la planta primera destinada a la zona de nit i a la planta soterrada on es crea un nou espai destinat a bodega i un altre espai destinat al jacuzzi amb accés al pati interior.

 

IMATGES OBRA

Properament

IMATGES RESULTAT