CASA EG
Arquitecte:
Xavier Esparó Enrique
Emplaçament:
Sant Sadurní d’Anoia
Projecte:

La idea principal d’aquest Habitatge és la construcció d’uns murs d’obra vista de diferents alçades que estableixen unes crugies molt marcades i condicionen la imatge global del projecte. Aquesta idea provoca el repte de resoldre l’articulació dels espais interiors connectant-los a través dels murs. El programa de l’habitatge es desenvolupa en tres plantes, formades per una planta soterrani on trobem un gran garatge, una planta baixa amb la zona de dia i una planta primera on trobem la zona de nit.
La orientació principal de l’habitatge i per tant de les crugies és Nord-Sud. L’accés es realitza a través de la façana Nord que dona al Carrer i es remarca amb la inclinació d’un dels murs d’obra vista. Les façanes de l’habitatge són més opaques a Nord on apareixen façanes ventilades entre els diferents murs mentre que a Sud es potencia la superfície vidriada combinant amb elements de control solar com poden ser porxos i persianes orientables.
L’espai exterior de l’habitatge s’organitza a través de la continuació geomètrica dels murs que es transformen en línies de paviment que diferencien les zones exteriors com piscina, terrasses i zones enjardinades.
En fase de projecte l’habitatge està qualificat energèticament amb una lletra A.

IMATGES OBRA

Si vols veure les imatges de l’obra, fes clic aquí.

IMATGES RESULTAT

Properament