CASA IC
Arquitecte:
Xavier Esparó Enrique
Emplaçament:
Igualada
Projecte:

Es projecta una Casa en planta baixa on es desenvolupa la totalitat del programa.. La casa s’estructura sobre un gran mur de pedra sobre el qual es recolzen les dues peces principals del projecte: l’aparcament i l’habitatge. Per potenciar la idea del mur sobre aquest es crean els dos accessos principals al pati central i a la casa. L’altre estratègia que cal destacar del projecte és com el garatge es situa a front de carrer per garantir la privacitat dels usuaris, i com es separa la casa del garatge creant un gran pati orientat a Sud. En aquest gran pati s’hi ubica la piscina i una gran porxada lligada directament a la zona de dia.

L’entrada principal a la casa es situa entre la zona de dia i zona de nit, acompanyada per un petit pati que ens dóna llum a diferents espais de la casa com són el menjador, la sala d’estar i el distribuïdor de les habitacions. La zona de nit està formada per dues habitacions situades al fons de la parcel·la, mentre que la sala d’estar i la cuina gaudeixen de les vistes i assoleiament que aporta el pati amb la piscina entre el volum de la casa i el del garatge. Des de la sala d’estar i la cuina s’accedeix a un porxo amb orientació sud.

El jardí exterior es divideix en dues zones diferenciades: un espai a la zona sud de la parcel·la, entre el volum del garatge i el volum de la casa i un espai que recorre tot el voltant de la casa proporcionant vegetació a tot el conjunt de la casa.

En fase de projecte l’habitatge està qualificat energèticament amb una lletra A.

IMATGES PROJECTE

  

IMATGES OBRA

AQUÍ

IMATGES RESULTAT

Properament